Historie

Als we het hebben over “Confetti” dan hebben we het niet over de kleurrijke papiersnipper zoals wij die in Nederland kennen. Wij hebben het over het Italiaanse woord “Confetti” wat gebruikt wordt als naam voor in suiker gegoten amandelen.

Al voordat de Italiaan deze lekkernij had ontdekt, was de in suiker gedompelde amandel aanwezig op de tafels en feesten van de Grieken en Romeinen. In de moderne versie (met suiker in plaats van honing) wordt deze voor het eerst geproduceerd in Sulmona aan het einde van de 15de eeuw. Het omtoveren van deze lekkernij in bloemen is bedacht door nonnen in deze regio. De nonnen van het Santa Chiara-klooster omhulden de snoepjes met zijden draden om rozenkransen, bloemen en uitgebreide artistieke composities te maken. Vervolgens gaven ze de creaties aan koninklijke families en bisschoppen bij bezoeken. De traditie van de aanwezigheid van de confetti bloemen is nog steeds erg actueel bij bruiloften. De Britse koninklijke familie houdt deze traditie ook in stand. Zo waren de confetti bloemen aanwezig op de bruiloften van Diana en Charles, William en Kate en laatst ook op bruiloft van Meghan en Harry.

Tegenwoordig worden de snoepjes omhuld met gekleurd papier, organza en tule stoffen om prachtige bosjes bloemen samen te stellen. Ze zijn niet alleen voor bruiloften, maar zijn ook een mooi geschenk om te geven aan een geliefde, familielid of vrienden voor elk gelegenheid. We hebben een breed assortiment aan bloemen in vaste collectie. Daarnaast is elke bloem op uw wensen te maken.

Alle producten worden gemaakt volgens de eeuwenoude zoetwarentraditie van Sulmona: zonder zetmeel, gluten, mout-dextrine en met hoogwaardige grondstoffen.